Цени


Ценовник за курсеви

 

ЦЕНТАР ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ - ЦЕНОВНИК

* ЦЕНИТЕ СЕ ОДНЕСУВААТ НА ЕДНО ПОЛУГОДИЕ

РЕДОВНИ КУРСЕВИ

Плаќање на целата сума при упис

Плаќање на рати

1-рата

2-рата

3-рата

при упис

(до 17. март)

(до 17. април)

ДЕЦА И СРЕДНОШКОЛЦИ

I –VII степен (2 x 70 мин.) 

7.950

8.900

3.000

3.000

2.900

VIII степен FCE (средношколци)

8.400

9.000

3.000

3.000

3.000

ВОЗРАСНИ - англиски, германски, француски и македонски за странци

 (2 x 105 мин.) 

10.900

11.900

4.000

4.000

3.900

ИНТЕНЗИВЕН 

германски и англиски      (8,5 недели, 4 х 105 мин.)

10.900

11.900

6.000

5.900

/

СЕМЕЈНИ ПОПУСТИ / Попусти за повеќе курсеви 

Две деца

14.300

16.000

5.500

5.500

5.000

Возрасен и дете

16.950

18.700

6.500

6.500

5.700

Возрасен и две деца

24.100

26.700

9.000

9.000

8.700

Двајца возрасни

19.600

21.400

7.500

7.500

6.400

КУРСЕВИ ЗА МЕЃУНАРОДНИ ИСПИТИ

PET (5 недели, 2 х 105 мин) 

4.200

/

/

/

/

FCE (возрасни, 2 х 105 мин)

10.900

11.900

4.000

4.000

3.900

CAE Advanced 

10.400

11.400

4.000

4.000

3.400

CPE Proficiency 

10.800

11.800

4.000

4.000

3.800

ДЕЛОВЕН АНГЛИСКИ                            

(6 недели, 2 х 105 мин.) 

5.300

/

/

/

/

 APTIS 

(6 недели, 2 х 105 мин.) 

5.300

/

/

/

/

IELTS Аcademic,                   (11 недели, 2х105 мин.) 

9.600

10.500

5.500

5.000

/

IELTS General,

(11 недели, 2х105 мин.) 

9.100

9.800

5.500

4.300

/

TOEFL интензивен,               (5 недели, 3 х 120 мин.) 

8.200

/

/

/

/

START DEUTSCH 1 -             за германска виза                   (8 недели, 4 x 140 мин.) 

14.800

14.800

при упис 7.500

по 4 недели

7.300

/

ПОСЕБНИ КУРСЕВИ

Германски јазик

граматика и конверзација

 (17 недели, 2 х 105 мин.)

10.900

11.900

4.000

4.000

3.900

Словенечки, албански, грчки, руски, италијански и шпански јазик

(17 недели 2 х 90 мин.)

9.600

10.200

4.200

3.000

3.000

Oсвежување на англискиот јазик и конверзација

(6 недели, 2 х 105 мин.)

5.300

/

/

/

/

* УПИСОТ ВАЖИ САМО СО ИЗВРШЕНА УПЛАТА

* Тестирање на нови слушатели – 300 ден. (сумата се одбива од школарината)

Центар за странски јазици

Жиро сметки:
Комерцијална банка: 300000000622776
Стопанска банка: 200000099001587


Орце Николов бр. 155 A
1000 Скопје, Македонија

+389 (0)2 306 77 83
+389 (0)2 306 31 38
© Центар за странски јазици, 2016 - 2021. Сите права задржани